Proteste salariale la CFR Călători și amenințări sindicale cu oprirea trenurilor

Distribuie articolul

Sindicatele feroviare acuză statul că a dat aproape jumătate din compensația necesară. Oprirea trenurilor, prin refuzul orelor suplimentare, ar putea fi decisă luni, după videoconferința la care vor participa membrii Consiliului Național de Conducere ai Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

Potrivit unui comunicat de presă, agenda include discuții pe avizul negativ dat de Ministerul de Finanțe la proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetului CFR Călători, aplicarea necorespunzătoare a Legii nr 195 /2020 privind Statutul Personalului Feroviar, refuzul plății de ore suplimentare, înlocuirea operatorului feroviar național pe piață cu operatorii de transport feroviar privați, politica eronată a CFR Călători de înnoire a parcului de material rulant.

Sindicaliștii sunt deciși să sesizeze organele de cercetare, precum DIICOT, DNA asupra înlocuirii treptate și nejustificate a CFR CĂLĂTORI pe piața de transport feroviar de călători din România. Liderii sindicali au amenințat că se va ajunge din nou la oprirea circulației trenurilor de călători.


Distribuie articolul

You May Also Like