Visul iubitorilor de ciocolată. Cercetătorii de la UDJ au inventat ciocolata fără zahăr

Distribuie articolul


Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos Galați anunță că au inventat ciocolata fără zahăr. Este visul iubitorilor de ciocolată, susțin cercetătorii care au înlocuit zahărul cu un îndulcitor sută la sută natural.


Cercetătorii gălățeni au muncit peste un an pentru a obține ciocolata fără zahăr. În plus, produsul nu are conservanți și conține lapte și proteine


„Visul iubitorilor de ciocolată a devenit realitate! Consumatorii au acum la dispoziție un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziție o serie de ingrediente speciale. Și asta datorită muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care a creat o rețetă de ciocolată proteică. Produsul nu are zahăr, nici conservanți, ba mai mult, conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali”, au explicat cercetătorii de la UDJ Galați.


Ciocolata inventată de gălățeni se numește Green Velvet și folosește un îndulcitor natural.
„Green Velvet – ciocolată proteică cu lapte – se numește așa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol. Rețeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei”, au precizat cei de la UDJ.
Ciocolata Green Velvet este disponibilă prin comandă online.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns