Visăm frumos. Primăria Galați vrea să cumpere autobuze hibrid

Distribuie articolul

Primăria municipiului Galați vrea să cumpere autobuze hibrid. Municipalitatea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice un anunț privind achiziționarea a 20 de autobuze noi de mare capacitate. Pentru această achiziție, Primăria este dispusă să cheltuiască aproape 34 de milioane de lei. Criteriul de atribuire a contractului va fi cel mai bun raport calitate-preț, iar data limită de depunere a ofertelor este 2 septembrie.

Pe hârtie, autobuzele arată sexy: au dotări moderne, chiar și aer condiționat.

„Este vorba despre autobuze de 12 metri lungime, cu trei uși, cu o capacitate de transport de minimum 90 călători, cu podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, camere video, sistem GPS și instalații pentru echipamentele de e-ticketing. Conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie să aibă în dotare un motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Rămâne de văzut dacă autobuzele hibrid vor prinde campania electorală de anul viitor sau din cincinalul următor. Dacă nu, gălățenii vor fi invitați să meargă spre secțiile de votare cu celelalte achiziții: 20 de minibuze comandate de Primărie și 40 de autobuze BMC de mare capacitate, comandate de Transurb. Conform documentelor, minibuzele ar trebui să ajungă la Galați la începutul anului viitor, în timp ce autobuzele Euro 6, pentru care șefii Transurb s-au înțeles cu turcii de la BMC, vor fi livrate în luna noiembrie, anul acesta.


Distribuie articolul

You May Also Like