Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'slake_boastfully_midwife' not found or invalid function name in /home3/r49945expr/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Liberalii, cu comunicatele, Primăria cu lăudăroșeniile deșănțate…

Distribuie articolul

 

La PNL Galați, aflat în plin scandal politic moda de comunicare este fie prin materiale publicitare, evident plătite, cazul președintelui George Stângă, fie prin emiterea de comunicate de presă aruncate electronic prin redacții de cei cu arici la portofel, cazul lui Onuț Atanasiu. Se cheamă și asta comunicare dacă tot nu ești în stare să organizezi o conferință de presă de câteva luni bune.

 Valabil atât pentru președintele Georgică cât și pentru senatoarea lui Papură Vodă, cu rol de coordonare a păianjenilor de prin ungherele sediului!

Astăzi buluceală mare pe problematica șantierelor de pe pa unitățile de învățământ. Nu că ar fi vreo noutate! Ne-am obișnuit ca an de an înainte de a merge copiii iară la școală, candidatul de 5 și-un sfert la Primăria Galați să ne nareze cum e cu șantierele de prin școli și grădinițe, cum vor învăța sărmanii copilași în surghiun pe la alte unități școlare, cum se lucrează sau mai degrabă nu se lucrează pe aceste șantiere și mai nou acuzând Calea Lactee că demararea unor lucrări ar fi început, fix pe dos, înainte de a începe școala. „10.000 de copilași vor avea un început de an școlar de coșmar!”, e strigătul de durere al deputatului PNL, Onuț Atanasiu.

Acum să avem pardon, dar știm cu toții că reabilitarea acestor unități de învățământ nu este neapărat o decizie a Primăriei. Un program, fie el cu fonduri europene, fie guvernamentale are termeni de execuție, de plăți, de licitații etc, ca s-a luăm de la coadă la cap, stabiliți de cu totul alte organisme sau instituții.

Primăria Galați are cu totul alt rol în piesa respectivă, important și el, dar nu cel la care face referire profu’ cu comunicatele.

După o scurtă perioadă de timp, probabil ofuscat de așa maniere, a apărut și reacția lui Pucky. Una nereușită din mai multe puncte de vedere.

 Chiar dacă problematica educației, a elevilor în general este în mod evident una sensibilă, și probabil Pucky fix pe această variantă de lucru a dorit a răspunde, din punct de vedere politic pare o gafă, așa mai de Gâgă.

Practic ai ținut să răspunzi la niște acuze, de ce? E vreo problemă, te simți cu ploșnița pe bască, sau ce?

Iar ca să întinzi pomelnicul cu ce ai făcut și ce faci pentru școlile și grădinițele din Galați, pentru că cinci și-un sfert are lacrimogene în programul de dimineață după ce a servit cafeaua, e un neajuns demn de o menopauză mentală.

Așadar și prin urmare, redăm mai jos răspunsul total inoportun al primarului.

Proiecte pentru 45 de unități de învățământ pentru care s-au obținut aproximativ 60 de milioane de euro. Proiect prin PNRR prin care s-a asigurat mobilier, material didactic, IT, etc de 16 milioane euro.

Cinci creșe noi, 53 de școli și grădinițe reabilitate. Viitor Campus Regional de 22 milioane euro, plus… Unităţi de învăţământ modernizate şi eficientizate energetic: Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” str. Brăilei nr. 204 – corp B; Grădiniţa cu program prelungit nr. 30; Grădiniţa cu program prelungit „Motanul Încălţat”; Grădiniţa cu program prelungit „Codruţa”; Şcoala Gimnazială nr. 17 – corp C2; Şcoala Gimnazială „Sf. Grigorie Teologul”; Şcoala Gimnazială „Gheorghe Munteanu”; Şcoala Gimnazială nr. 16 – corp C1; Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”; Şcoala Gimnazială nr. 28; Şcoala Gimnazială nr. 33; Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”; Şcoala Gimnazială nr. 22; Şcoala Gimnazială nr. 9; Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, str. Alba Iulia nr. 2 – corp C1; Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, str. Alba Iulia nr. 1 – corp C1, corp C2; Şcoala Gimnazială nr. 25; Şcoala Gimnazială nr. 29; Şcoala Gimnazială „Iulia Haşdeu”; Şcoala Gimnazială nr. 3; Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, str. Saturn, nr. 26; Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” – corp C1, corp C3; Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia”; Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”; Liceul Teoretic „Dunărea”; Şcoala Gimnazială nr. 7 – corp A, corp B.
Unităţi de învăţământ la care sunt proiecte în diferite stadii: Şcoala Gimnazială nr.10; Liceul Tehnologic „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican”; Grădiniţa cu program normal „Ioan Neniţescu”; Grădiniţa cu program prelungit „Step by step”; Grădiniţa cu program prelungit „Voinicelul”; Grădiniţa cu program prelungit nr. 39; Şcoala Gimnazială nr.17 – corp C 2; Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian”; Şcoala Gimnazială nr.18; Liceul cu Program Sportiv; Grădiniţa cu program normal nr. 40 – Grădiniţă cu 8 săli de grupă; Şcoala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu”; Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei” – corp C 1; Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” – corp C1; Grădiniţa cu program prelungit nr. 36; Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia” – corpurile C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8; Liceul Tehnologic „Paul Dimo” – corpurile C1, C10, C12; Grădiniţa cu program prelungit „Licurici”; Grădiniţa cu program prelungit „Elena Doamna” – corp C1.

Pentru ce, toată această dare de seamă? Care-i sensul…?


Distribuie articolul

Ai putea fi interesat și de: