Forța Dreptei consideră că Guvernul PSD-PNL-UDMR îi tratează cu dispreț pe pensionari

Distribuie articolul

Forța Dreptei  consideră că în pofida declarațiilor publice ale oficialilor guvernamentali pe tema creșterii pensiilor, acțiunea concretă a Guvernului lipsește cu desăvârșire.

„ Liderii coaliției PSD-PNL-UDMR dau dovadă de un cinism și o ipocrizie incredibile prin ping-pong-ul referitor la majorarea pensiilor, un teatru ieftin prin care evită o decizie clară în această privință.

Mai mult, Guvernul încalcă prevederile legale din Codul administrativ, potrivit cărora avea obligația să-și prezinte punctul de vedere și evaluarea tehnică asupra propunerii legislative prin care pensiile sunt majorate cel puțin cu 100% din rata inflației din ultimele 12 luni de zile. Termenul legal de 30 de zile a expirat în această săptămână, perioadă în care proiectul inițiat de parlamentarii din Forța Dreptei s-a aflat pe masa Guvernului” se arată intr-un comunicat de presă emis astăzi de liderii partidului Forța Dreptei.

Mai mult decât atât, propunerea legislativă a Forței Dreptei, prin care pensiile ar putea fi majorate cu 18% de la 1 ianuarie 2023, a intrat în dezbaterea parlamentară la nivelul Senatului și are în vedere refacerea puterii de cumpărare pierdută de pensionari în ultimul an de zile. Proiectul presupune actualizarea anuală a punctului de pensie cu rata inflației din ultimele 12 luni de zile prealabile adoptării bugetului de stat, la care se adaugă 58,5% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut. Acesta a fost avizat favorabil de către Consiliul Economic și Social și de către Consiliul Legislativ, urmând a fi analizat în Comisia pentru muncă, familie și protecție socială de către senatori.

„Parlamentarii din Forța Dreptei solicită aprobarea propunerii legislative în regim de urgență, astfel încât aceasta să producă efecte începând cu 1 ianuarie 2023 și să fie avută în vedere la întocmirea bugetului de stat pentru anul viitor.

Orice altă soluție promovată de Guvern care presupune o creștere inferioară nivelului actualizat al inflației înseamnă, în fapt, o reducere a pensiilor și o sărăcire fără drept a pensionarilor.

Proiectul poate fi consultat la următorul link:


Distribuie articolul

You May Also Like