Vine vaccinul antigripal. Ministerul Sănătății a trimis dozele în toată țara

Distribuie articolul

500.000 de doze de vaccin antigripal sunt livrate luni în toate județele din România. Mii de seruri vor ajunge și la Galați, urmând să fie folosite pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Ministerul Sănătății a anunțat că furnizorul oficial a livrat în județele țării o nouă tranșă de 500.000 de doze de vaccin antigripal. Dozele vor ajunge la Direcția de Sănătate Publică, apoi vor fi distribuite medicilor de familie și în final vor fi folosite pentru imunizarea pacienților, în cadrul campaniei de vaccinare  gratuită a Ministerului Sănătății.

Potrivit datelor oficiale, pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin gripal. Este o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea  imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape. Următoarea tranșă de 1.100.000 de doze de vaccin gripal va fi distribuită în prima parte a lunii noiembrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical şi gravide.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până în prezent, în acest sezon nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns