Vin amenzile pentru ambrozie

Distribuie articolul

Primăria municipiului Galați informează că echipe ale SC Gospodărire Urbană SRL derulează joi, 18 iulie, și vineri, 19 iulie, acțiuni de cosire a plantelor de ambrozie în zona stadionului ”Nicolae Rainea” (Dunărea) și a Colegiului Național ”Al. I. Cuza”. Luni, 22 iulie, se vor erbicida aceste zone unde s-a semnalat apariția ambroziei.

În scopul distrugerii ambroziei, cetățenii se pot adresa Primăriei municipiului Galați cu privire la locurile unde constată apariția acestei plante dăunătoare. Sesizări se pot face utilizând toate canalele de comunicare, pe adresa Primăriei, str. Domnească nr. 54, la Registratură sau pe email sesizari@primariagalati.ro”, precizează reprezentanții Primăriei Galați

Conform legislației combaterii ambroziei, agenții economici și instituțiile care nu iau anual măsuri pentru eradicarea acestei ambroziei riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 20.000 de lei, în timp ce persoanele fizice riscă amenzi între 750 și 5.000 de lei.

Ambrozia, ce se găsește de obicei pe marginea drumurilor sau pe terenurile lăsate în paragină, este o buruiană invazivă al cărei polen provoacă alergii severe la oameni, în perioada ei de înflorire, din iulie – până în septembrie inclusiv.


Distribuie articolul

You May Also Like