Să vă legiferez în freză. Curtea Constituțională a decis că grațierea și amnistia corupților nu pot fi interzise

Distribuie articolul

Nu a contat votul covârșitor de la referendumul pentru justiție din 26 mai. Nu a contat că populimea nu mai vrea politicieni cu probleme penale în funcții publice care legiferează pentru a-și curăța dosarele. Nu a contat nici demersul politicienilor care au făcut proiecte de lege în sensul celor votate de oameni la referendum. Judecătorii de la Curtea Constituțională a României (CCR) le-au dat cu decizia în freză.

CCR a decis joi, 18 iulie, că amnistia și grațierea pentru fapte de corupție nu poate fi interzisă, pentru că ar depăși limitele revizuirii Constituției. Decizia judecătorilor numiți de politicieni a fost luată în unanimitate. Culmea, judecătorii au respins două proiecte de revizuire a constituției, ale opoziției și puterii. Ca urmare, cele două proiecte de revizuire a Constituției vor fi depuse din nou la Parlament, fără prevederile declarate neconstituționale.

Judecătorii CCR au stabilit că legiuitorul trebuie să stabilească cine poate fi grațiat/amnistiat. Beleaua este că unii au încercat să facă treaba asta într-o noapte și în multe alte zile și știm ce a ieșit!


Distribuie articolul

You May Also Like