VIDEO/ Cum a fost destructurată o bandă de infractori minori care îi teroriza pe elevii unui colegiu din Brăila

Distribuie articolul

O bandă de infractori minori, formată din copii cu vârste cuprinse între 10 ani și 15 ani, a fost destructurată de polițiștii brăileni. În ultimele săptămâni, infractorii minori au comis mai multe tâlhării în zona Colegiului Național Gh.Murgoci din Brăila. Tâlharii au fost prinși de polițiști și sunt audiați în prezența părinților.

Toți infractorii sunt frați și obișnuiau să-i amenințe cu cuțitul pe elevii de la Murgoci, cărora le-au furat sume de bani și țigări. Una dintre victime a fost înjunghiată în picior și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ultima tâlhărie a avut loc vineri, iar autorul în vârstă de 12 ani, a fost descoperit cu ajutorul camerelor stradale. Copilul a fost audiat de polițiști în prezența tatălui său, iar la final părintele a fost amendat. De asemenea, copilul a fost inclus într-un program de consiliere psihologică.

„Vineri, conducerea colegiului a anunțat că un elev a fost amenințat. Acestuia i-a fost luată suma de doi lei. Minorul de 12 ani a fost depistat și condus la secția de Poliție, în prezența tatălui său. Părintele a fost amendat cu 500 de lei. A fost informată și Direcția pentru Protecția Copilului, iar copilul va primi consiliere psihologică. Polițiștii continuă cercetările, infracțiunea fiind tâlhărie calificată”, au anunțat reprezentanții  IPJ Brăila.

Luni dimineață, la secția de Poliție au ajuns și frații săi. Aceștia au fost predați Poliției de polițiștii locali care i-au identificat. Autoritățile au informat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului Brăila care va derula propria anchetă.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like