Vești proaste pentru bugetari. Premierul Florin Cîțu a anunțat că va desființa o serie de sporuri

Distribuie articolul


Premierul Florin Cîțu a anunțat că va desființa o serie de sporuri din actuala lege a salarizării pe care le încasează bugetarii. Prim-ministrul a dat exemplul sporurilor pentru condiții vătămătoare și a dezvăluit faptul că salariile bugetarilor vor fi conectate la indicatorii de performanță.


Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern că în urma unei analize a descoperit sporuri despre care nu știa că există. El a spus că Guvernul va modifica legea salarizării unitare, astfel încât sporurile să fie acordate doar pe criterii de performanță. Printre sporurile la care se va renunța este cel privitor la condițiile vătămătoare.


„Am terminat acea analiză și sunt lucruri interesante pe care românii ar trebui să le știe și o să le prezint. Am descoperit sporuri despre care nu știam că există, am descoperit situații în care legislația în vigoare nu este respectată în ceea ce privește suma sporurilor… Sunt sporurile despre care toată lumea vorbește: pentru condiții vătămătoare, care de fapt înseamnă lucruri pe care noi astăzi le facem de zi cu zi. Să scrii la un calculator nu mai este o condiție vătămătoare, este un spor în anumite instituții. Vor dispărea aceste sporuri, este un proiect, anul acesta vom începe cu o limitare și anul viitor vom reașeza lucrurile”, a declarat Florin Cîțu.


Salarizarea bugetarilor va fi conectată la indicatorii de performanță și nu va mai sta în pixul managerului, a dezvăluit Cîțu.


„Cea mai importantă modificare este să faci legătura între performanță și venit. Acest lucru nu există astăzi în legea salarizării. Sporurile sunt date după ureche, salariile la fel în mod aleatoriu. Vom întroduce criterii de performanță și veți vedea că se poate face acest lucru și putem să legăm și sporturi de criterii de performanță…. Sporurile sunt bune, sunt o motivație, dar doar atunci când sunt legate de perfomanță, nu când stau doar în pixul managerului”, a precizat premierul.


Modificările vor fi anunțate peste câteva zile.


Distribuie articolul

You May Also Like