Pucky, idilă cu o ploșniță!

Distribuie articolul

Anul trecut, tot prin octombrie să fie, scriam pe-aici de nepăsarea autorităților locale față de invazia unor insecte urât mirositoare, cu apetit pentru sângele uman sau al păsărilor.


Cimex lectularius sau mai pe românește ploșnița este o insectă hexapodă îndrăgostită de întuneric și sânge.


În fiecare vară, pe rețelele de socializare dar și prin presă, primarul Pucky ne anunță marile sale realizări în lupta cu țânțarii și căpușele, insecte, de asemenea cu apetit sanguin. Dar, nimic despre ploșnițe.


Această insectă era cândva hărăzită disprețului și totodată se confunda cu mizeria dintr-o anume incintă ori zonă.


Acum că avem invazie de ploșnițe în Galați la fiecare început de toamnă, nu prea miră pe nimeni pentru că municipiul arată decent doar pe arterele principale. În rest, mediu perfect.


Referitor la Pucky, aici nu cred că vorbim despre lipsa resurselor financiare, pentru că același personaj se lăuda la începutul anului că are cel mai consistent buget pe care l-a avut Galațiul vreodată.


Acum nu trebuie nici să fim prea plângăcioși, ploșnița nefiind un vector de boală, prin înțepătura sa, putând cauza doar ceva infecții.


Dar, dacă primului iubitor de ploșnițe al urbei de la malul gârlei, îi place de respectiva insectă parazită, e musai să acceptăm și astfel de idile…


Distribuie articolul

You May Also Like