Vești bune pentru gălățenii din blocurile neîncălzite: vremea se încălzește ușor în această săptămână!

Distribuie articolul

Vremea ține cu gălățenii care stau în blocurile neîncălzite. Meteorologii anunță că, în următoarele zile, vremea se va încălzi, iar temperaturile diurne vor ajunge până la 6-7 grade Celsius. Precizarea ne aparține: nu noi îi luăm la mișto pe gălățenii aflați în această situație, ci Primăria care face în luna decembrie lucrări de branșare a blocurilor la microcentrale de cartier.

Luni, 3 decembrie, mii de apartamente din Galați nu au încălzire. Este vorba despre locuințele aflate în blocurile racordate la microcentralele de cartier, în urma unei investiții a Primăriei Galați. Până în prezent, au fost pornite nouă unități din cele 24 de puncte termice promise de municipalitate. Doar 10 blocuri și cămine sunt alimentate cu energie termică, în timp ce 52 de imobile, în care locuiesc peste 10.000 de oameni, așteaptă finalizarea lucrărilor pentru a primi căldură.

„Primăria municipiului Galați informează că, în prezent, sunt puse în funcțiune nouă puncte termice transformate în microcentrale de cartier, care furnizează căldură mai multor blocuri și cămine din cartierele Mazepa, Țiglina I, Micro 19, Aurel Vlaicu, Micro 39 și Micro 40, dar și unor instituții publice cu sediul pe strada Domnească. Este vorba despre SC 16 din Mazepa – care furnizează căldură blocurilor Salcia 1 și Salcia 2, PT 2 și PT 4 din Țiglina I – care furnizează blocurilor I1 și I3, SC 50 din Micro 19 – care furnizează căldură blocului G5, blocului „Sănătatea” și blocului „60 de apartamente”, PT Liceul Metalurgic din Aurel Vlaicu – care furnizează căldură blocului C, SC 7 din Micro 39 – care furnizează căldură blocului B2 și SC 3 din Micro 40 – care furnizează căldură căminelor Mehid 1 și Teleconstrucția”, se arată într-o notă informativă a Primăriei Galați.

La sfârșitul săptămânii trecute, Primăria a pornit punctele termice care încălzesc instituțiile de pe strada Domnească, inclusiv Poliția și Prefectura. De asemenea, toate centralele termice din unitățile de învățământ funcționează și nu mai sunt școli închise din cauza frigului.


Distribuie articolul

You May Also Like