Veste bună pentru gălățeni: se redeschide ștrandul de pe faleza Dunării

Distribuie articolul

O veste pe jumătate bună primesc gălățenii după alegeri: la 1 iunie se va redeschide ștrandul de pe malul Dunării. Cealaltă jumătate de veste nu mai este atât de bună: ștrandul care se deschide se află pe malul falezei din orașul Brăila. La Galați nu mai există ștrand de mult timp și toate promisiunile și speranțele gălățenilor se leagă de anul electoral 20-20.

La Brăila se poate. Un om de afaceri a concesionat ștrandul de pe faleză pentru o perioadă de cinci ani. Autoritățile locale și-au cerut scuze pentru că anul trecut brăilenii nu au avut loc de scăldat public și au fost nevoiți să umble prin piscinele private. După ce și-au cerut scuze, au rezolvat problema: în toamna anului trecut au bătut palma cu un om de afaceri, acesta s-a apucat de treabă(reabilitare, amenajare etc) și pe 1 iunie ștrandul va fi deschis.

La Galați, lucrurile merg mai greu. Bazinul Olimpic este închis încă de pe vremea lui Ion Iliescu și Miron Cozma, iar Plaja de pe malul Dunării a căzut în timpul mandatului lui Marius Stan sub sabia necruțătoare a domnilor de la Direcția de Sănătate Publică. De atunci nu și-a mai revenit, complexul fiind folosit de maidanezii cu două și patru picioare, dar și de cohortele de cocători de vinete și ardei. Plaja de sub turnul de televiziune nu a fost resuscitată nici în momentul în care mijlocul ei au aterizat un afacerist glumeț și o covată de plastic pe post de piscină. După ce au râs de s-au prăpădit și banii de la bugetul local, gălățenii au aflat că au fost țepuiți de afacerist, sub ochii blajini ai autorităților locale. Localnicii nu au pus povestea la suflet (ne e prima țeapă, nu este nici ultima), și-au luat lopățica și s-au dus la ștrandul de la Brăila. Iar anul acesta vor proceda la fel.


Distribuie articolul

You May Also Like