Vizita istorică a Papei Francisc în România. Suveranul pontif va vizita și Moldova

Distribuie articolul

Papa Francisc ajunge vineri, 31 mai, la București. Este o vizită istorică a suveranului pontif, a doua în România după cea a papei Ioan Paul al Doilea din urmă cu 20 de ani. Papa Francisc va sta în România timp de trei zile.

Vineri, papa va rămâne la București și va avea întrevederi cu conducerea statului și cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe. Întâlnirea cu reprezentanții Bisericii locale se va încheia cu vizita Papei și a Patriarhului la noua Catedrală ortodoxă pentru rugăciunea „Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. La finalul zilei, papa va oficia Sf. Liturghie în Catedrala romano-catolică „Sf. Iosif” din București.

Sâmbătă, pontiful va merge cu avionul până la aeroportul din Bacău și, apoi, cu un elicopter va trece munții pentru a vizita sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc. Sâmbătă seara, papa va ajunge la Iași unde va vizita Catedrala romano-catolică și va ține un discurs în fața Palatului Culturii.

Duminică, papa Francisc se va afla la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Acolo, Pontiful va celebra Sfânta Liturghie care va culmina cu beatificarea a șapte episcopi greco catolici martiri. Vizita papei se va încheia duminică seara, pontiful urmând să plece spre Roma de la aeroportul din Sibiu.


Distribuie articolul

You May Also Like