Valabilitatea dosarelor de examinare auto, prelungită la doi ani

Distribuie articolul

Deoarece proba practică a examenului auto este programată și după patru luni de la promovarea probei teoretice, se dorește prelungirea termenului de valabilitate a dosarelor de examinare. Propunerea aparține senatorului liberal George Stângă și este în prezent analizată de Carmen Dan, ministrul Administrației și Internelor.

În prezent, dosarul de examinare are valabilitatea de un an, perioadă în care cei care doresc să devină șoferi pot avea șansă să dea examen de traseu doar de două- trei ori, după care trebuie să o ia de la capăt.

”Din motive ce țin de numărul redus de personal ori de infrastructura deficitară, s-a ajuns în prezent ca proba practică la examenul auto să fie dată și după patru luni de la data programării. În aceste condiții, se limitează mult șansele elevilor. Din această cauză, dacă termenul este depășit, cursanții sunt nevoiți din nou să achite taxa de școlarizare și să repete cursurile”, susține senatorul liberal George Stângă.

Problema este cauzată atât de numărul insuficient de examinatori din cadrul Direcției de Permise Auto și Înmatriculare, raportat la numărul cererilor depuse, de logistica și dotările insuficiente ale instituției cât și perioada limitată de valabilitate a dosarului.

În aceste condiții, i-a fost solicitată săptămâna trecută ministrului Administrației și Internelor, singurul în măsură să opereze acest gen de modificări, să prelungească la doi ani perioada de valabilitate a dosarelor de examinare auto. În cazul în care Carmen Dan va considera oportună o asemenea schimbare, ea poate fi operată într-un termen foarte scurt, prin ordin de ministru.


Distribuie articolul

You May Also Like