UPDATE: Aproape 1.500 de chiriași la o singură adresă 

Distribuie articolul

UPDATE: Instanța a decis plasarea bărbatului sub control judiciar pentru 60 de zile. Sentința nu este definitivă.

———–

Un bărbat din Galați a fost reținut pentru 24 de ore, de Poliție, sub acuzația de fals în declarații în formă continuată. El a dat sute de declarații pe propria răspundere, în fals, la Evidența Populației, cum că ia în spațiu persoane. Mai precis, găzduia fictiv 1.489 de cetățeni. Polițiștii au făcut o percheziție la domiciliul acestuia.

”În perioada 2016-2017, acesta ar fi făcut, în nenumărate rânduri, declaraţii necorespunzătoare adevărului, în faţa funcţionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi, completând formularul prin care primea în spaţiu, la adresa unde locuia, cetăţeni din Republica Moldova. În schimbul obţinerii de foloase materiale, bărbatul ar fi facilitat, în acest mod, obţinerea domiciliului scriptic, în municipiul Galaţi, unui număr de 1489 cetăţeni moldoveni. Cu ocazia percheziţiei domiciliare, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri, precum şi sumele de 2795 euro şi 700 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Galați.

Suma ridicată de Poliție la percheziție este presupusă a proveni din taxele pe care le încasa suspectul de la cei pe care îi primea în spațiu pentru a-și putea face buletin de Galați, toți din Republica Moldova.


Distribuie articolul

You May Also Like