Trafic de migranți

Distribuie articolul

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Oancea, judeţul Galaţi, au descoperit, ascunşi pe puntea din spate a unui autocar, un cetăţean din Algeria şi unul din Libia, fără documente de călătorie, care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

”În data de 19 mai 2019, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, Z.V. în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autocar marca Scania, înmatriculat în R. Moldova. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse sub autocar, pe puntea din spate, două persoane de sex masculin, care nu dețineau documente de călătorie.

În urma cercetărilor preliminare efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Algeria şi Libia, în vârstă de 20, respectiv 25 de ani şi au declarat că s-au ascuns sub autocar cu intenția de a ajunge în state din vestul Europei”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Galați, Mădălina Carp.

Șoferul autocarului a declarat că nu avea cunoștință despre existența celor doi bărbaţi ascunși sub mijlocul de transport pe care îl conducea.

”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei doi cetăţeni străini și de trafic de migranți faţă de şofer, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a mai spus Mădălina Carp.


Distribuie articolul

You May Also Like