Turistii caută anul acesta vacanțe sub 1.000 de euro

Distribuie articolul

8 din 10 romani planuiesc sa calatoreasca in strainatate in scop turistic in acest an, iar majoritatea va dedica acestui lucru un buget mai mare ca in anul precedent, arata un sondaj realizat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor la care au participat 2.610 respondenti, printre care și mulți gălățeni.

Cu toate acestea, 4 din 10 turisti au in plan sa nu cheltuiasca mai mult de 1.000 de euro pentru vacantele peste hotare.

Sondajul, care a fost realizat online cu prilejul campaniei nationale de informare „Luna Asigurarilor de Calatorie”, a evaluat intentiile de calatorie ale romanilor la inceput de an si, conform acestuia, romanii nu doar ca vor sa cheltuiasca mai mult pentru vacantele in strainatate in 2024, ci si planuiesc sa plece peste hotare in scop turistic mai mult ca in 2023.

Astfel, dintre respondentii care au declarat ca vor pleca, in 2024, in afara tarii in scop turistic (79% din totalul participantilor la sondaj), 42% vor dedica acestui lucru un buget intre 1.000 – 2.500 euro, iar alti 40% – sub 1.000 de euro. Doar 18% dintre romani au in plan sa cheltuiasca peste 2.500 euro pentru calatorii peste hotare in acest an.

In ansamblu, pentru 57% dintre respondenti, bugetul dedicat vacantelor peste hotare in 2024 va fi mai mare decat cel din 2023 (31% – usor mai mare, 26% – semnificativ mai mare), in timp ce 31% declara ca acesta va fi similar celui din anul precedent.

Sondajul realizat in cadrul campaniei „Luna Asigurarilor de Calatorie” confirma, de asemenea, o tendinta identificata deja de specialistii din zona de turism: interesul in crestere al romanilor pentru plecari scurte, de tip city break. Asadar, daca 33% dintre respondenti au in plan o singura calatorie de lunga durata (de cel putin o saptamana), iar alti 11%, mai multe calatorii mai lungi, in schimb 54% au in vedere city break-uri: 21% vizeaza o calatorie mai lunga si mai multe calatorii mai scurte, 16% isi doresc mai multe calatorii scurte, de tip city break, iar 13% – o singura calatorie scurta, de tip city break.

Pentru 73% dintre respondenti, principalele destinatii vizate sunt in principal cele din Europa, in tari din apropiere (zboruri scurte de maxim 3 ore), iar alti 16% vizeaza tot Europa, insa tari mai indepartate (zboruri de peste 3 ore).

Per total, 56% dintre romani spun ca vor calatori mai mult in afara tarii in acest an fata de 2023 (29% – semnificativ mai mult, 27% – usor mai mult), in timp ce 30% planuiesc sa plece peste hotare in scop turistic cat au plecat si in 2023.

68% dintre participantii la sondaj declara ca vor alege sa incheie o asigurare de calatorie pentru perioadele in care vor pleca in strainatate.


Distribuie articolul

You May Also Like