UPDATE: Spălare de bani și înșelăciune. Trei suspecți arestați

Distribuie articolul

UPDATE: Tribunalul Galați i-a plasat în arest la domiciliu pe cei trei inculpați. Procurorii DIICOT au contestat decizia și merg la Curtea de Apel cu propunerea de arestare preventivă.

–––––-

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial  Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au efectuat un număr de cinci percheziţii dimiciliare pe raza judeţului Galaţi, într-o cauză în care se efectuază cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

 

În fapt, s-a reținut faptul că începând cu luna iunie 2018, inculpaţii Ungureanu Gabriel, Prună Marius Gabriel şi Şerban Vasile au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat având ca scop obţinerea de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani.

 

Acţionând în cadrul grupului infracţional, în diferite forme de participaţie, inculpaţii au indus în eroare reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Brăila, cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de vânzare cumpărare a unei cantităţi de cereale peste 4.000 tone de cereale, inclusiv prin utilizarea unor calităţi şi mijloace frauduloase, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul fiind în valoare totală de 2.923.600 lei (peste 626.000 euro).

 

În paralel, cei trei membri ai grupului infracţional, prin utilizarea în scop fradulos a trei societăţi comerciale, au schimbat şi transferat importante cantităţi de cereale provenite din comiterea infracţiunii de înşelăciune în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestora.

 

La data de 14.11.2018 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au  dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore a inculpaţilor Ungureanu Gabriel, Prună Marius Gabriel şi Şerban Vasile.

 

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunerea arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

Acţiunea a fost realizată cu ajutorul lucătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

SURSA: DIICOT


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns