UPDATE/ Fără primar la Bălăbănești! Edilii din Cuca și Negrilești au scăpat din cauza birocrației!!!

Distribuie articolul

Update: Dorin Codreanu nu mai candidează pentru un mandat de primar în schimb ocupă poziția 4 pe lista consilierilor locali PSD din Bălăbănești. Dacă va obține voturile necesare, in mod evident mandatul său va fi invalidat .

——-

Primarul PSD din Bălăbănești, Dorin Codreanu, cel mai longeviv din județ a fost „pus pe liber” printr-un ordin semnat de prefectul Gabriel Ioan Avrămescu. Primarul și-a pierdut mandatul cu o săptămână înaintea alegerilor locale în urma unei sentințe definitive pierdute în procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) care l-a declarat incompatibil. Concret, Codreanu și a pus de-un PFA și a încasat ceva bani europeni pentru niște mioare.

La Cuca și Negrilești lucrurile au fost pe cât de simple pe-atât tratate cu superficialitate. Cei doi primari Mihăiță Vlad și Alexandru Fuică, aleși pe listele UNPR au fost excluși din partidul în cauză încă din vara trecută. Cei doi au decis să candideze pentru încă patru ani la Primărie din partea PSD. Logic, conform Codului Administrativ, UNPR trebuia să anunțe public decizia de demitere a celor doi. N-a făcut-o.

Prefectul Gabriel Avrămescu spune pe bună dreptate că pentru a emite două ordine de încetare a mandatelor a făcut o adresă la UNPR București pentru clarificarea situației celor doi, la care, bineînțeles nu a primit răspuns. Logic, de vreme ce a trimis adresa la fostul sediu al UNPR București.

Contactat telefonic, liderul regional al UNPR, Eugen Chebac ne-a confirmat că primarii au fost excluși din partid în urma rezultatelor mediocre de la europarlamentare și că nimeni nu l-a contactat in vederea soluționării cauzei.

„De ce să fie trimisă o adresă la București când totul se putea clarifica la două stații de autobuz. Avem sediul vis a vis de Căminele Studențești, scrie mare pe toată suprafața vitrată numele partidului, ce atâta deranj și fără finalitate. Eu mă întreb dacă s-a dorit în mod real ridicarea mandatelor celor doi…” a mai spus liderul UNPR.

Chiar dacă au rămas în funcții, primarii din Cuca și Negrilești sunt, moral vorbind demiși, culpa lor fiind una fără dubii.


Distribuie articolul

You May Also Like