UPDATE: Conducere nouă la Direcția de Sănătate Publică Galați

Distribuie articolul

Update:  Sorina Honțaru refuză deocamdată să preia postul de la Galați, ea urmând a contesta ordinul ministrului Nelu Tătaru.

———-

Șefa DSP Galați, Liliana Moise a fost schimbată din funcție prin Ordin al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru de fostul său omolog din județul Argeș, Sorina Honțaru.

Cele două directoare au fost subiecte ale unor acțiuni controversate la Galați, respectiv Pitești, pe parcursul Stării de Urgență.

Liliana Moise a fost la un pas de a demisiona după ce a primit pe rețelele de socializare mai multe amenințări cu moartea ca mai apoi să fie protagonista unui conflict cu colega sa de la Spitalul TBC Galați, directorul Monica Necula.

De asemenea, șefa DSP a avut și un schimb mai dur de replici cu europarlamentarul brăilean, Mihai Tudose pe tema unor permutări de pacienți între spitalele din Galați și Brăila.

Noul șef al DSP Galați, Sorina Honțaru a condus aceiași instituție din județul Argeș până când, tot printr-un ordin al ministrului sănătății a fost înlocuită de Alexandru Guiță, fost comandant al Spitalului Militar din Pitești.

Prefectul de Argeș, Emanuel Soare invoca la acea vreme probleme de manageriat ale Sorinei Honțaru la conducerea instituției de sănătate publică.

Curios este că aceiași conducere ministerială a hotărât că Sorina Honțaru nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu la Pitești dar i-a acordat încredere pentru o detașare la Galați, un județ aflat în top în ceea ce privește rata mortalității cu Covid 19.


Distribuie articolul

You May Also Like