Aleșii gălățenilor se hârjonesc. Pe banii contribuabililor!

Distribuie articolul

Poate nu le-a explicat nimeni consilierilor locali care este rolul lor pe lume. Le spunem noi: domniile lor trebuie să presteze în folosul comunității, adică să analizeze, să dezbată, să voteze proiecte de hotărâre despre una, despre alta. Pentru efortul lor, aleșii primesc o indemnizația de consilier, fix din bugetul public.

Se pare că nu toți aleșii știu ce caută prin viața noastră. La ședința Consiliului Local de luni, 12 martie, consilierii liberali au fost ținta unei glumițe. În locul eternelor sticle cu apă acordate participanților la ședințe, doar ei au primit câte un pahar de plastic plin cu apă, probabil, de la chiuvetă. Chestia s-a dorit a fi o replică a primarului Ionuț Pucheanu, a aleșilor PSD la atacul pornit recent de consiliierii liberali Onuț Atanasiu și Ion Cordoneanu. În urmă cu două săptămâni, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul PNL, cei doi s-au distrat pe seama tâmpeniei salariaților Primăriei care au scris într-un document oficial că:

„Având în vedere că apa din reţeaua publică poate conţine sedimente, clor rezidual, eventuale pesticide, detergenţi şi microorganisme, Primăria municipiului Galaţi doreşte să achiziţioneze servicii de închiriere şi mentenanţă a aparatelor de purificare a apei de toate elementele improprii menţionate anterior, care păstrează sărurile minerale necesare organismului, asigurându se astfel protecţia sănătăţii salariaţilor.”

Nu vă prezentăm schimbul de replici de la Consiliul Local dintre glumeți și păcăliți. De asemenea, nu ne privește onoarea nereperată a consilierilor liberali, este treaba dumnealor să se bălăcească în ce ape doresc. Totuși, o chestie ne-a atras atenția: dacă autorii glumei se duceau la sediul PSD, nu îi întreba nimeni despre cafteala politică pornită de la tâmpenia unor funcțonari. Glumița, însă, s-a întâmplat într-un cadru oficial, în sala mare a Primăriei, în timpul ședinței de Consiliu Local. Adică, pe banii fraierilor de contribuabili.


Distribuie articolul

You May Also Like