Va fi viermuială în jurului statuii lui Al.I.Cuza. Miercuri vor fi organizate ceremoniile dedicate Micii Uniri

Distribuie articolul

Va fi din nou viermuială în jurul statuii lui Al.I.Cuza. Miercuri, 24 ianuarie, se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cu această ocazie, la Galați, vor avea loc mai multe manifestări. De fapt, sunt aceleași ceremonii organizate tocmai din paleoliticul democrației postrevoluționare. Protocolul este neschimbat de ani de zile, la fel și ora de începere a ceremoniilor. Bineînțeles, în horă se vor prinde aceleași fețe lungi care, de prea mult timp încoace, ocupă funcțiile publice din Galați.

Așadar, luăm cu copy/paste pasaje din știrile de anii trecuți și vă anunțăm că pe 24 ianuarie 2018, la ora 12.00, la biserica Vovidenia va avea loc un Te Deum în memoria Domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi a mamei sale. Apoi ceremoniile se vor muta la statuia domnitorului de pe strada Domnească. Conform programului comunicat de autorități, de la ora 13.00, la statuie vor avea loc trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, prezentarea onorului, intonarea imnului de stat al României, depuneri de coroane și tradiționala horă a unirii. Manifestarea se va încheia la Casa Cuza Vodă. După ora 14.00, acolo vor avea loc discuții și va fi inaugurată expoziția „Personalităţile Unirii Principatelor de la 1859”.

În concluzie, este o activitate pe care autoritățile o bifează pentru că așa trebuie. Va fi un deja vu obositor, în care Al.I.Cuza va reprezenta singura prezență plăcută.


Distribuie articolul

You May Also Like