Amenzi uriașe pentru proprietarii de apartamente care aduc prejudicii vecinilor. Detalii, AICI

Distribuie articolul

Proprietarii de apartamente care aduc prejudicii vecinilor pot fi amendați cu 10.000 de lei. Asta în conformitate cu noua lege a asociațiilor de proprietari. Regulile au intrat în vigoare vineri, 28 septembrie, și stabilesc ce amenzi pot primi proprietarii de apartamente de la polițiștii locali, de la reprezentanții Primăriei și de la inspectorii de stat în construcții.

Astfel, dacă proprietarii nu fac lucrări de întreținere pe proprietatea lor și cauzează prejudicii vecinilor pot fi amendați cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. De asemenea, cei care care pun în pericol integritatea structurii clădirii ori buna funcționare a instalațiilor riscă amenzi între 500 și 3.000 de lei.

Nu în cele din urmă, proprietarii care nu permit accesul în locuință președintelui, administratorului sau delegatului asociației pentru efectuarea de reparații absolut necesare pot fi amendați cu amenzi de până la 3.000 de lei.

Pe larg, proprietarii de apartamente vor putea fi amendați „dacă nu permit accesul în locuință președintelui asociației/unui membru al comitetului executiv/administratorului și unei persoane calificate pentru reparațiile ce trebuie făcute proprietății comune (și pentru care e absolut necesar accesul în locuință), proprietarii respectivi vor risca o amendă între 500 și 3.000 de lei”.

Pot primi amendă și „cei care pun în pericol integritatea structurii clădirii sau a altor apartamente ori buna funcționare a instalațiilor vor risca amenzi între 500 și 3.000 de lei”. Cea mai mare pedeapsă poate fi aplicată în cazul „proprietarilor care nu se ocupă de lucrările de întreținere/reparații/înlocuire ce țin de proprietatea sa individuală, dacă prin asta se pot produce prejudicii celorlalți proprietari vor risca o amendă între 5.000 și 10.000 de lei”.

(sursa avocatnet.ro)

Noua lege nu stabilește doar amenzile proprietarilor de apartamente. În text sunt stabilite și obligațiile administrației publice, ale asociațiilor de proprietari și ale chiriașilor.


Distribuie articolul

You May Also Like