Noul Program pentru școli 2017-2018

Distribuie articolul

Noul Program pentru școli, un program European pe care România îl va derula din anul școlar 2017-2018, unifică actualele programe de încurajare a consumului de fructe și legume în școli, respectiv de distribuire a laptelui în școli.

Construit în jurul obiectivelor de sănătate și educație, programul are două componente: distribuția de fructe, legume, lapte și produse lactate și măsuri educative-apreciindu-se ca simplă distribuție a produselor, în absența unor măsuri de educație, nu este suficientă pentru a imprima un stil de viață sănătos.

Programul se adresează tinerilor consumatori din grădinițe, școli primare și gimnaziale, cu alte cuvinte, consumatorului de mâine. Astfel, Programul urmărește formarea de obiceiuri alimentare sănătoase bazate pe consumul de produse proaspete.

Astfel, copiii pot vizita ferme, unități de procesare a laptelui, expoziții și târguri, pot participa la concursuri și zile tematice dedicate consumului de fructe, legume, lapte și produse lactate, se pot implica în activități de grădinărit la nivelul școlii sau pot degusta ocazional, și alte produse decât cele distribuite zilnic.

Pentru a acorda fiecărui copil beneficiar al distribuției de fructe, legume, lapte și produse lactate, șansa de a lua parte la cel puțin o măsura dedicate fiecărei component, Ministerul Sănătății și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale invită organizațiile  societății civile, nutriționiști, asociații ale părinților, la o dezbatere despre cum ar putea mediul privat și societatea civilă să se implice active într-o implementare eficientă a măsurilor educative ale Programului pentru școli, se arată într-un document publicat pe site-ul INSP (Institutul Național de Sănătate Publică).


Distribuie articolul

You May Also Like