Unitățile școlare din județul Galați au mai multe șanse acum să fie reabilitate din punct de vedere al eficienței energetice

Distribuie articolul

Primăria Galați are mai multe proiecte demarate cu fonduri europene pentru  creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în câteva zeci de de unităţi de învăţământ din municipiu. Din toamnă și școlile din județ pot avea acces la fonduri pentru rebilitare energetică.

„Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă amânarea perioadei de înscriere a datelor tehnice în aplicaţia informatică în cadrul Programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinaţie de unităţi de învăţământ. Având în vedere numeroasele solicitări de modificare a ghidului de finanţare aferent acestui program, comisia constituită la nivelul Administraţiei Fondului pentru Mediu cu acest scop lucrează la actualizarea ghidului de finanţare, acest fapt aducând o serie de avantaje potenţialilor solicitanţi”, se anunță printr-un comunicat AFM.

Modificările preconizate a fi aduse ghidului vizează extinderea plajei de solicitanţi, prin introducerea eligibilităţii consiliilor judeţene; introducerea eligibilităţii tuturor clădirilor publice aflate în administrarea Unităţilor Administrativ Teritoriale – UAT (şcoli, dispensare, clădirea primăriei etc.); introducerea posibilităţii ca UAT să poată veni în parteneriat cu Consiliul Judeţean; introducerea posibilităţii de acordare a avansului; mărirea sumelor/proiect, în funcţie de numărul de locuitori şi de categoria UAT (comună, oraş de rang I sau II etc.), de exemplu: 1,5 milioane de lei pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori, 3 milioane de lei pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 locuitori, 4 milioane de lei pentru oraşe, 5 milioane de lei pentru municipii de rang II şi 6 milioane de lei pentru municipii de rang I.

AFM precizează că perioada de înscriere în aplicaţia informatică a datelor tehnice aferente proiectelor începe în data de 5 iulie 2021, ora 10:00, şi se închide pe 4 octombrie 2021, la ora 16:30.

Bugetul aprobat pentru această categorie de proiecte este de 1,40 miliarde de lei, în creştere cu circa un miliard de lei faţă de alocarea iniţială.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns