Au fost demarate în municipiul Galați lucrările de investiții din POIM – etapa 2

Distribuie articolul

 

 

 

 

„Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Județul Galați – etapa 2”, proiect implementat de operatorul APA CANAL S.A. Galați și co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027 a demarat în municipiul Galați.

Astfel, în cadrul Contractului de lucrări CL1 – Reabilitare rețele de apă în municipiul Galați, în acest moment sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare a conductei magistrale de apă potabilă din str. Olănești.

Pe tronsonul str. Olănești – str. Călugăreni se vor reabilita aproximativ 430 metri de rețea, prin montarea unei conducte noi PEID De355mm.

Astăzi, 25 octombrie se cuplează deja provizoratul, astfel încât să poată fi asigurată continuitatea serviciului pentru consumatori iar constructorul să poată înlocui conducta veche, situată în tunelul tehnic (vizitabil și nevizitabil).

Lucrările se execută de către Asocierea CITADINA 98 – TANCRAD – OLDROAD CONSTRUCT și presupun inclusiv reabilitarea căminelor de pe traseul conductei reabilitate, realizarea unor cămine noi, reabilitarea canivoului, suplimentarea numărului de hidranți, reabilitarea unor branșamente.

În cadrul aceluiași contract, sunt prevăzute lucrări de reabilitare la alte 5 tronsoane de conducte magistrale de apă potabilă din municipiul Galați – Dn1000mm, Dn800mm, Dn600mm și Dn400mm – cu o lungime totală de cca. 4.720 metri.

S-a avut în vedere înlocuirea unor conducte de apă potabilă cu rol strategic în infrastructura municipiului Galați, conducte magistrale aflate într-un stadiu avansat de uzură, cu scopul îmbunătățirii calității și siguranței serviciului de alimentare cu apă prestat clienților.

 


Distribuie articolul

You May Also Like