Părerea unui medic gălățean despre acordarea de drepturi persoanelor vaccinate: Vaccinarea e opțională! Punct!

Distribuie articolul


Medicul pneumolog Sorin Bivolaru de la Spitalul Militar din Galați respinge categoric ideea acordării de drepturi suplimentare persoanelor vaccinate.

Deși este un susținător al campaniei de vaccinare, specialistul gălățean crede că acordarea și restrângerea de drepturi pe criterii medicale sunt două măsuri total greșite.
Medicul și-a expus opinia pe pagina de Facebook.


„Sunt un susținător convins al vaccinării, dar să discuți despre acordarea de drepturi celor vaccinați e total GREȘIT, la fel cum e total GREȘIT, să vorbești despre restrângerea anumitor drepturi celor nevaccinați. E ca și cum ai acorda drepturi creștinilor ortodocși și ai restrânge anumite drepturi creștinilor catolici sau invers! De ceva vreme se tot discută despre faptul că, restaurantele ai căror angajați se vaccinează nu vor mai fi închise dacă incidența crește. Oare, aici nu vor exista situații în care angajatorul își va forța indirect angajații să se vaccineze, iar dacă vor refuza, oare nu îi va concedia?”, se întreabă medicul Sorin Bivolaru.


Totodată, pneumologul vorbește despre profesorii care ar putea avea restricții în activitate dacă nu se vaccinează.


„Se vorbește foarte intens și despre presiunile pe care le fac părinții ca profesorii nevaccinați să predea strict în regim online. Se mai vorbește și despre faptul că profesorii nevaccinați nu pot participa la supravegherea de la BAC. Din punctul meu de vedere, sună a îngrădirea dreptului la muncă dacă un profesor refuză să se vaccineze. Începem să discutăm despre împărțirea populației în vaccinată și nevaccinată? Chiar dacă sunt un susținător al vaccinări, consider această abordare total greșită!”, susține Bivolaru.


Nici la restaurant nu trebuie să se facă diferențe între clienții vaccinați și cei nevaccinați, adaugă medicul.


„Se vorbește și despre faptul că, cetățenii nevaccinați ar putea servi masa la restaurant doar pe terasă, la interior având acces doar cei vaccinați. E ca și cum ai legifera că, în restaurant intră doar creștini ortodcși, iar pe terasă servesc masa creștinii catolici sau invers. Vaccinarea este opțională și așa trebuie să rămână! Punct!”, este concluzia medicului Sorin Bivolaru.


Distribuie articolul

You May Also Like