Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați va fi extinsă

Distribuie articolul

UPU Galați va avea mai mult spațiu după ce va fi construită o nouă clădire chiar în parcarea actuală. Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat că investiția de 1,5 milioane de euro va fi realizată printr-un program operațional. Primul pas a fost realizat joi, 24 august: consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre care vizează preluarea de la Primăria Galați a unui teren de 700 de mp. Este vorba despre terenul aflat lângă UPU pe care se va construi o nouă clădire. Aceasta va avea aparate medicale moderne, mobilier sanitar și manechin pentru simulările realizate de la cursurile făcute de specialiștii SMURD. Foarte important, prin această investiție va fi regândită toată infrastructura de la urgențe.

„Vrem să dotăm clădirea cu computer tomograf, incubatoare pentru nou născuți și alte aparate medicale moderne. De asemenea, vom monta mobilier sanitar și vom dota UPU cu un manechin pentru simulările realizate la cursurile de acolo. În clădire vom separa circuitele de ambulatoriu de cele de la ambulanță, nu o să mai fie aglomerație”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Conform procedurilor, până pe 30 octombrie Consiliul Județean trebuie să depună proiectul la Ministerul de Finanțe. Spitalul Județean este eligibil pentru această investiție și figurează deja pe o listă cu instituții care vor primi bani pentru Unitățile de Primiri Urgențe.

„Avem un termen. Până pe 30 octombrie trebuie să depunem proiectul la Ministerul de Finanțe. Spitalul Județean este eligibil, este pe lista ministerului alături de alte unități din țară”, a precizat președintele CJ Costel Fotea.

Dacă totul merge bine, lucrarea ar putea fi gata peste doi ani.


Distribuie articolul

You May Also Like