Consilierii PSD Tecuci contra unui proiect inițiat de primarul Hurdubae

Distribuie articolul

Melinte Nadia din Tecuci a solicitat Consiliului local (prin Cererea cu nr 29397/31.05.2017) acordarea unui ajutor financiar pentru acoperirea cheltuielilor pentru investigații medicale, internări și intervenții chirurgicale la coloana vertebrală pentru fiica ei minoră, în vârstă de 15 ani, elevă la unul din colegiile tecucene.  Costul intervenției chirurgicale este de 49.500 lei, la care se adaugă și costul investigațiilor preoperatorii.

Dacă primarul Tecuciului Cătălin Hurdubae (PSD)   a motivat propunerea drept o datorie de a înainta un astfel de proiect de hotărâre consilierilor locali, viceprimarul Dănuț Pintilie(PSD) a punctat asupra faptului că proiectul privind acordarea acestei sume  ar fi necesitat o anchetă socială mult mai amplă.

Președintele de ședință, consilierul ALDE Vasile Diaconu, a propus realizarea unui regulament care să conțină termeni clari în ceea ce privește acordarea ajutoarelor financiare pentru cazurile speciale. „Cunosc cazul, chiar mai de demult, am avut o contribuție odată la una dintre operații. Știu că au fost mai multe intervenții chirurgicale pe care le-a suportat acest copil. Vin cu rugămintea să facem un regulament  în privința acordării acestor ajutoare pentru a nu mai exista  astfel de discuții în consiliu. Conform unui regulament stabilit, să putem avea și noi un buget aprobat pentru aceste cazuri” a vorbit consilierul.

Propunerea de acordare a banilor pentru eleva bolnavă  nu a trecut de votul consilierilor de la Tecuci; au votat „pentru acordare” trei consilieri ai PNL, un independent, un consilier PSD și doi consilieri ALDE. Restul consilierilor de la PSD , PMP și UNPR s-au abținut de la vot.


Distribuie articolul

You May Also Like