Unde ajunge un melc cât timp scoate Primăria o autorizație de construcție

Distribuie articolul

În luna martie 2018, biroul de presă al Primăriei Galați anunța finalizarea procedurii de licitație pentru amenajarea zonei centrale între blocurile P și Potcoava de Aur. În aceeași zi în care proiectul începea drumul spre obținerea unei autorizații de construire, un melc părăsea sediul administrației publice locale. Direcția: Brăila.

”Anul acesta vor începe și lucrările de amenajare și modernizare în centrul orașului Galați. După ani de zile în care gălățenii au așteptat să aibă un centru al orașului demn de secolul în care trăim, iată că acum obiectivul acesta va fi atins”, declarat atunci primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Conform acestuia, va fi refăcut în totalitate pavimentul, vor avea loc lucrări de reabilitare a fântânilor arteziene, spațiile verzi vor fi redimensionate, va fi introdus sistem de irigații pentru întreținerea gazonului și a plantelor, vor fi introduse canalizații subterane pentru cablurile de telecomunicații, va fi regândit sistemul de iluminat public pentru un consum redus de energie. Va fi bine, când va fi…

În ora în care edilul a ținut conferința de presă, melcul se depărtase deja cu un metru de primărie. Hârtiile se pregăteau să aștepte cuminți în primul birou.

Proiectul ”Amenajare zonă centrală între strada Navelor, limita bloc P și Potcoava de Aur” (proiectare și execuție) a fost câștigat de asocierea S.C. Tancrad S.R.L. – S.C. Lemacons S.R.L. – S.C. Proiect S.A. – S.C. Btfarch Ro Company S.R.L. Valoarea totală a proiectului este de aproape 3 milioane de euro iar termenul de realizare este de aproape un an, din care 45 de zile sunt prevăzute pentru proiectare și alte 10 luni pentru faza de execuție.

Pe data de 22 ianuarie 2019, la 10 luni de la anunțarea finalizării licitației, Primăria Galați reușește să obțină autorizația de construcție. Timp în care melcul, cu viteza de 25 m/zi (stabilită de cercetătorii britanici), a străbătut str. Domnească, pasajul pietonal de la P-uri, Bulevadele Marea Unire și Dunărea, str. Victor Vîlcovici, Bulevardul Galați, a traversat podul peste Siret și s-a oprit în biserica sf. Dimitrie cel Nou din Cartierul Cantemir să-i mulțumească lui Dumnezeu că a scăpat de Galați și a ajuns în Brăila.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns