Un șef de partid din România demontează teoriile istoricilor și demonstrează că cea mai veche meserie din lume este politica

Distribuie articolul

Aproape uitasem că există un politician care se numește Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu. Din respect pentru multele sale neveste nu l-am mai urmărit, nici măcar atunci când se băga în față pe la o coadă, pe la alta. În plus, bunul simț spune că nu trebuie să dai într-un om căzut sub pragul electoral. Nu dai și eventual îl iei de mână ca să-l treci strada către cimitirul elefanților din politică.

Problema este că CCAPT este agitat: nu stă de mână și dă des din trompă. Iar ce iese pe acolo, seamănă cu convulsia digestivă a unui sconcs cufurit. Joi, omul s-a trezit vorbind despre grațiere și amnistie spunând că referendumul de pe 26 mai a fost o aventură nesăbuită și că amnistia și grațierea înseamnă clemență pentru oameni aflați în situații speciale. Ca urmare, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisoneze, a cerut imperios masculul cu procentul cel mai mic din pădure.

„Decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură. Ea denota că președintele Klaus Iohannis a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democrației însăși. Pentru că amnistia și grațierea – însemnând clemență față de oameni aflați în situații speciale – sunt măsuri care s-au născut odată cu istoria, acum mii de ani și nimeni nu și-a permis vreodată, nici chiar comuniștii, să le știrbească”, a scris, pe FB, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Noi înțelegem că în politică trebuie să mănânci ce-ți iese în cale. Totuși, nu înțelegem care sunt măsurile speciale în care s-ar afla borfașii aciuați prin politică cu probleme penale. Alde Bunea Stancu era într-o vilă când a plecat spre bulău, Mazăre petrecea prin stațiuni de lux din Madagascar, Elena Udrea s-a bronzat pe plajele din Costa Rica, în timp ce Ghiță ia și acum pulsul restaurantelor din Serbia. Lista este mult mai lungă și se umple doar cu oameni aflați în situații speciale, care au nevoie de clemență. Să nu uitați asta când mergeți la vot.


Distribuie articolul

You May Also Like