Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din orașul Galați

Distribuie articolul

Primăria Galați a obținut finanțare europeană pentru un nou proiect de creștere a eficienței energetice pentru un bloc de locuințe din oraș. Este vorba despre 518.000 de lei, fonduri nerambursabile, pentru reabilitarea termică a blocului G 1 din Micro 18, situat la intrarea în Galați dinspre Tecuci. Imobilul are o singură scară de bloc, 44 de apartamente, subsol, parter, 10 etaje și a fost construit în 1977. Lucrările de reabilitare termică a blocului G 1 vor consta în anveloparea exterioară, refacerea hidroizolației de pe acoperiș și de pe terase, izolarea termică a subsolului, schimbarea tâmplăriei vechi și înlocuirea acesteia cu una termoizolantă, precum și modernizarea liftului.

„Obiectivul specific al acestui proiect constă în creşterea performanţei energetice a celor 44 de apartamente ale blocului G1 din cartierul Micro 18 al municipiului Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40% a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/m2an  a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocului de locuințe și va crește calitatea vieții locatarilor”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Primăriei Galați.

Costul lucrărilor a fost estimat la 863.000 de lei, diferența dintre suma totală și finanțarea europeană fiind acoperită de Primărie și de locatari.

„Valoarea totală a proiectului este de 863.751,20 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 518.250,72 lei, având o durată de implementare de 18 luni”, precizează reprezentanții Primăriei Galați.

Contractul semnat de reprezentanții Primăriei prevede o durată de implementare a proiectului de 18 luni.


Distribuie articolul

You May Also Like