Un restart la stațiile Transurb n-ar strica…

Distribuie articolul

 

 

Sunt nu puține stații de transport public de persoane în municipiul Galați ce ar putea căpăta noi denumiri, ele neavând în prezent nicio legătură cu realitatea.

Prin milostenia primarului Pucky, dar și prin implicarea consilierilor locali, s-ar putea face liniștit un up-date în transportul local.

Mai mult decât atât, cu cât același personaj din vârful urbei a declarat nu demult că are grijă ca societățile aflate sub autoritatea Consiliului Local să fie performante.

Până vom vedea din punct de vedere financiar cât de performante sunt, astăzi venim cu o chestiune, așa mai neaoșă, practic o aducere în contemporan a stațiilor Transurb.

Poate unii vor spune că așa s-au învățat, că de, obișnuința (!), și alte gogoși dintr-astea necoapte la econom.

Dar așa cu s-au învățat pot cu siguranță și acumula ceva nou, cumva de actualitate.

N-am avea nimic a comenta la stații ce cândva au fost in zone comerciale ce acum nu mai există de facto sau ca titulatură, și aici avem ca exemple „Potcoava de Aur”, „Flora”, „Francezi” sau „Spicul”.

 Dar haideți să vorbim despre schimbări de denumiri la „IREG”, „Romtelecom”, „Mehid”, „Service-ul Vechi”, „Cinema Dacia”, entități ce nu mai există de vreme bună.

Mai putem aduce în discuție chiar și „Trefo”, „Apaterm”, „Galmopan”, societăți economice aflate fie cu crucea la creștet, cu tot cu pomenirile aferente, fie in stare muribundă.

Intrăm puțin și în zona de privat, acolo unde regăsim „Hotel Sofin”, „Bingo Europa”, „Minion” sau „Cin Cin”, de asemenea, fără legătură cu realitatea.

Mai auzi prin autobuze câte-o voce robotizată: „Urmează stația Romtelecom!” Pe bune? Cu peronul pe partea dreaptă, poate…   

 


Distribuie articolul

You May Also Like