Mega țeapa trasă gălățenilor de Guvernul PSD și marea păcăleală pe care o pregătește Primăria Galați

Distribuie articolul

Marea reformă fiscală făcută de PSD și ALDE a lăsat în fundul gol Primăria Galați. Deși Guvernul a promis că toate unitățile teritoriale vor primi cel puțin aceleași sume de bani ca anul trecut, municipalitatea gălățeană (și nu numai) a luat o mega țeapă.

Astfel dacă anul trecut Primăria încasa din TVA și impozitul pe venit aproximativ 80 de milioane de lei, în 2018, după schimbarea legii, municipalitatea nu a primit decât 2,6 milioane de lei! Guvernul a lăsat cu ochii în soare Primăria Galați căreia i-a acordat nu 80 de milioane de lei, așa cum a promis, ci 5 milioane de lei. Pentru ca umilirea gălățenilor să fie totală, jumătate din sumă(2,4 milioane de lei) a fost reținută de Guvern în contul unor obligații fiscale ale Primăriei față de bugetul de stat!

Tragem linie și realizăm că în acest an Primăria Galați a pierdut din cauza reformei fiscale promovate de Guvernul PSD-ALDE peste 77 de milioane de lei. Chiar dacă pesediștii din Primăria gălățeană mai visează la o rectificare bugetară până la finalul anului, diferența este și va rămâne uriașă și se va observa în investițiile făcute de municipalitate.

De exemplu, din tabloul cu investiții 2018 au dispărut deja 50 de autobuze noi promise de primarul Ionuț Pucheanu. Banii care rămân vor fi folosiți pentru sisteme de încălzire la clădirile Primăriei, pentru reabilitarea rețelei electrice a troleibuzelor și pentru resistematizarea rigolei din cimitirul Ștefan cel Mare.

Practic, Primăria mută la capitolul funcționare (salariile funcționarilor, utilități, etc) banii de la investițiile programate cu sume de la buget, iar proiectele aprobate(rigola, centralele termice) urmează să se facă cu fondurile obținute din împrumutul bancar de la CEC.

În felul acesta, Primăria își acoperă salariile majorate anul trecut și se face că lucrează deși nu are bani nici să treaca strada. Iar gălățenilor o să le iasă pe nas bordurile care sclipesc în soare în următorii ani, atunci când vor plăti împrumuturile făcute de actuala administrație.


Distribuie articolul

You May Also Like