Un nou spital suport Covid la Galați

Distribuie articolul


Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” din Galați devine unitate de suport Covid. Asta în conformitate cu decizia ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă care transformă spitalele militare din Galați și Sibiu în unități care preiau pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2.


Direcția Medicală a MApN a dispus noi măsuri pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical național. Astfel, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați va fi unitate medicală de suport Covid, cu o capacitate totală de 25 de paturi. Pregătirile au început deja, iar primii pacienți vor fi primiți duminică. În interior, vor fi și paturi pentru persoane în stare critică.


„Pentru tratarea cazurilor medii și severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care 10 asigură suport de oxigen noninvaziv. Pentru tratarea pacienților cu forme critice de boală au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv și două, noninvaziv). Începând de duminică, 15 noiembrie, unitatea spitalicească militară din Galați va prelua pacienți confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2”, anunță reprezentanții MApN.


Reprezentanții MapN susțin că membrii echipei manageriale a Spitalului Militar din Galați au „expertiză în organizarea și operaționalizarea unui spital suport COVID-19”, directorul medical împuternicit al unității, locotenentul-colonel medic Constantin Vlase, fiind cel care a asigurat managementul militar al Spitalului Județean de Urgență din Deva în perioada stării de urgență.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns