Propunere: Un liceu militar să fie înființat și să funcționeze în clădirile fostului liceu de Marină

Distribuie articolul


Un liceu militar ar putea să fie înființat și să funcționeze în clădirile fostului liceu de Marină. Este propunerea lui Onuț Atanasiu, inspectorul școlar general al județului Galați și candidat al PNL pentru Camera Deputaților.


Onuț Atanasiu susține că Galațiul a pierdut o unitate de învățământ etalon, Liceul de Marină, dar ar putea dobândi alta: Liceul Militar. Unitatea este necesară în condițiile în care în zonă sunt mai multe obiective militare importante.


„Îmi propun să susțin, din postura de parlamentar PNL, înființarea unui liceu militar la Galați. Un liceu care să pregătească viitorii tehnicieni militari, gata să răspundă tuturor cerințelor de performanță pe care România și le-a asumat ca membru NATO. Avem la Galați două unități militare de elită, cu misiuni internaționale îndeplinite cu succes în teatrele de operații NATO – Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Ap. Andrei” și Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, avem un poligon militar la Smârdan, al doilea ca mărime din România. Deci înființarea unei școli cu profil militar la Galați este nu numai un deziderat important, ci și o necesitate, un angajament asumat față de partenerii noștri furnizori și garanți de securitate și pace, că vom avea cei mai buni specialiști în tehnică militară”, a anunțat Onuț Atanasiu.


Viitorul liceu militar ar putea fi înființat în sediul fostului liceu de Marină.

foto: viata-libera.ro


Distribuie articolul

You May Also Like