Un inspector școlar general despre guvernarea PSD: o troacă politică, mediu ostil educației și miniștri semidocți și certați cu limba maternă

Distribuie articolul

Cătălin Canciu nu mai este inspectorul școlar general al județului Brăila. I s-a terminat mandatul și, potrivit propriilor spuse, pesediștii nu vor să organizeze concurs ca să-și impună propriul om. La plecare, fostul inspector a povestit ce a pățit din cauza politrucilor, analfabeților și nenorociților care s-au cocoțat pe grumazul țării.

Cătălin Canciu a ajuns în fruntea inspectoratului în urma unui concurs. Adică a ajuns în funcție pe bune, nu pe pile și filiere politice. Asta nu le-a plăcut pesediștilor care au încercat să scape de inspectorul care nu avea simpatie sau carnet de partid. Nu au reușit pentru că de două ori instanța i-a dat dreptate după ce farsorii din Guvern au încercat să-l mătrășească inventând motive stupide.

La final de mandat, Canciu și-a spus off urile pe Facebook. În postarea sa, el vorbește despre troaca politică, mediu ostil educației, miniștri semidocți și certați cu limba maternă, birocrație istovitoare, manuale pline de greșeli, populism, cârpeli și bătaie de joc.

Fostul șef al IȘJ Brăila mai spune că se adresează semenilor care își doresc o altă Românie pentru care trebuie să lupte.

„Sfârșit de mandat!
S-au încheiat patru ani frumoși în care am putut cultiva permanent o atmosferă de onestitate, corectitudine și echilibru, în care nu am stat niciun moment în genunchi pentru a primi ceva de la troaca politică a prezentului. Un mandat obținut curat prin concurs, în concurență cu un candidat susținut de psd, într-o guvernare pesedistă. Patru ani de reușite, cu rezultate excelente la examenele naționale și concursuri școlare, proiecte pe care le-am inițiat și desfășurat cu succes, în pofida unui mediu ostil educației. Un mandat greu în care am “schimbat” opt miniștri, fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație, alții “eroi ai reformei”, aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ la maximum.

Cu reguli schimbate din mers, cu o birocrație istovioare “emanată” de cei peste 500 de funcționari ministeriali la care a trebuit să facem față (peste 60000 de documente intrate și/sau ieșite din instituție în cei patru ani), cu legi într-o permanentă schimbare, imposibil de aplicat în care sintagma “de regulă” abundă, cu manuale de tot felul – greșite, de sport, unice și compendii etc. Un mandat greu pentru că școala brăileană a primit doar firimituri pentru modernizare, pentru materiale didactice sau altceva pentru progresul ei. Doar cârpeli și populism ieftin!

Chiar dacă au încercat să își bată joc de mine, demițându-mă de două ori, obligându-mă să-mi caut dreptatea prin sălile de judecată, procese pe care le-am câștigat pe linie, au reușit să construiască un om puternic care dacă ar avea posibilitatea să întoarcă Lumea în 2015, ar merge pe același drum pentru că în jurul lui sunt mulți, mulți semeni deosebiți care își doresc o altă Românie pentru care trebuie să lupte. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine cu gândul, cu fapta și cu sufletul!

P.S. Multe persoane din afara sistemului de educație m-au întrebat de ce nu mai particip la un nou concurs. Aș participa oricând dacă acest lucru ar fi posibil, dar pesedeul și aliații săi nu au nevoie decât de supuși, motiv pentru care nu vor mai organiza niciodată vreun concurs și de aceea îi vor numi doar doar pe aceștia pentru a-și rezolva interesele lor mărunte de pe plan local”, a scris Cătălin Canciu pe Facebook.


Distribuie articolul

You May Also Like