Pesta porcină calcă totul în picioare. Alte două localități din județul Galați rămân fără porci

Distribuie articolul

Pesta porcină nu se mai oprește. După ce a lăsat fără porci mai multe localități din județul Galați și de la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele, virusul a ajuns în două localități din apropierea Prutului. Este vorba despre Frumușița și Braniștea în care urmează să fie eutanasiați toți porcii.

Comitetul pentru Situații de Urgență a anunțat că vor fi eutanasiați aproape 500 de porci din ambele localități după ce în Frumușița și Braniștea au fost descoperite mai multe focare ale pestei porcine.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat Planurile de măsuri la confirmare în zona de protecție și cea de supraveghere la apariția pestei porcine africane în două gospodării din Frumușița și într-o gospodărie din satul Brănești, comuna Vlădești. S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din cele două localități; interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc. În Baza națională de date, la Frumușița sunt înregistrate 151 de gospodării, cu un efectiv de 306 porci, iar la Brănești 88 de gospodării, cu 191 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineață”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați.

În județul Galați, peste 2000 de porci au fost eutanasiați în această vară din cauza pestei porcine.


Distribuie articolul

You May Also Like