Un gălățean a fost amendat după ce a jignit un polițist pe rețelele de socializare

Distribuie articolul

Un gălățean a fost amendat de Poliția Națională pentru că a înjurat un polițist pe FB. Bărbatul de 44 de ani a fost sancționat cu 200 de lei, potrivit legii 61 care pedepsește încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. El a primit amenda de la Secția 3 Poliție deoarece a adresat cuvinte jignitoare unui polițist pe Grupul Șoferilor din Galați. Asta în condițiile în care internetul a fost redefinit ca spațiu public.

Bărbatul amendat a povestit pe FB ce a pățit.

„Nu mai înjurați sau să ziceți ceva de rău de domnii polițiști. De ce? Astăzi, 29.01.2018 am fost amendat de Secția 3 Poliție că am adus cuvinte jignitoare unui polițist de la Secția 3 Poliție pe Grupul Șoferilor din Galați. Da da. Nu este glumă.” (sursa FB)

Reprezentanţii IPJ Galaţi confirmă faptul că bărbatul a fost amendat pentru adresare de cuvinte şi expresii jignitoare, sancţiunile în acest caz fiind cuprinse între 200 de lei și 1.000 de lei.

„Este vorba despre un bărbat care a fost amendat pentru injurii, sancţiunea aplicată fiind în cuantum de 200 de lei”, a anunțat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Anul trecut, un alt gălățean a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a jignit Poliția Locală, atât pe un site de socializare, cât și prin intermediul unor adrese trimise către cinci instituții din Galați. De asemenea, în 2017, peste 700 de gălățeni au plătit amenzi pentru înjurături adresate polițiștilor locali.

„Anul trecut în spațiul public au fost stabilite 715 de sancțiuni în valoare totală de 180.000 de lei. În 2018, sunt deja 46 de amenzi în valoare de 14.540 de lei”, a declarat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like