1 șofer din 4, amendat de Poliția Rutieră

Distribuie articolul

Aproape 3.750 de gălățeni au avut permisul de conducere suspendat, anul trecut, iar peste 45.000 au fost amendați pentru încălcarea Codului Rutier.

”Este vorba doar despre amenzile date de polițiștii rutieri în această statistică. Numărul sancțiunilor este mai mare, pentru că amenzi de circulație mai dau și colegii de la Ordine Publică și cei de la posturile rurale, care ne ajută. Nu am o evidență a amenzilor rutiere date de celelalte structuri care au atribuții în domeniu, dar foarte posibil numărul total al amenzilor să fie dublu față de ce am aplicat noi”, a declarat șeful Poliției Rutiere Galați, comisarul șef Bogdan Carp.

Cele mai multe permise, peste 1.000, au fost suspendate pentru neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, iar alte peste 1.000 de permise au fost suspendate pentru viteză excesivă și depășire neregulamentară. Totodată, circa 500 de permise de conducere au fost suspendate de Poliția Rutieră pentru neacordarea de prioritate altor vehicule și pentru că șoferii nu s-au prezentat la Poliție în 24 de ore de la comiterea unui accident rutier soldat cu pagube materiale.

”Ne confruntăm cu un număr foarte mare de cazuri de șoferi care lovesc mașini în trafic și nu iau legătura cu proprietarii pentru înțelegerea amiabilă. Păgubiții vin la Poliția Rutieră și ne solicită sprijinul. Se alocă resurse importante, umane și de timp, pentru soluționarea acestor cazuri, în loc să avem mai mulți agenți în patrulare”, a precizat comisarul șef Bogdan Carp.

La amenzi, pe primul loc în topul abaterilor este viteza, cu peste 13.000 de sancțiuni, urmată de lipsa centurii de siguranță, în mai mult de 7.000 de cazuri și lipsa documentelor, sancționată de aproape 3.500 de ori. Totodată, peste 7.000 de pietoni au fost amendați pentru traversare neregulamentară.


Distribuie articolul

You May Also Like