Un cetățean care a violat mai multe femei va fi eliberat condiționat

Distribuie articolul

Un bărbat care a violat mai multe femei va fi eliberat condiționat la nici măcar doi ani de la începerea pedepsei de opt ani de închisoare. Este vorba despre asistentul medical din Brăila care administra somnifere victimelor pentru a le viola. Printre victimele sale este și o fată de 16 ani.

Cam așa funcționează justiția în Românica: te duci la spital cu copilul, ți-l adoarme un nenorocit de asistent medical, ți-l violează și apoi statul moare de grija condamnatului. În cazul de față, cică ar fi contat vârsta de 60 de ani. Individul ar putea fi eliberat (decizia poate fi contestată în termen de trei zile) la nici măcar doi ani de la arestare, conform unei decizii a judecătorilor de la Judecătoria Brăila.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Milcu Viorel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 8 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1700/2017 a Judecătoriei Brăila (mandat de executare nr. 1797/2018), dacă nu este arestat în altă cauză. Impune petentului condamnat obligaţia de a respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune Brăila, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune condamnatului Milcu Viorel să respecte obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, să respecte obligaţia de a nu comunica şi de a nu se apropia de victima infracţiunii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.” (Judecătoria Brăila)

Viorel Milcu a fost condamnat definitiv la închisoare în februarie, 2018. Atunci, Curtea de Apel Galați l-a pedepsit la opt ani de închisoare pe bărbatul de 60 de ani, acuzat de mai multe femei că le-a sedat și apoi le-a violat. În plus, bărbatul a fost obligat la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de euro.

Procurorii au demonstrat că acuzatul administra somnifere victimelor pentru a le viola, ceea ce a fost a reieșit din fișele medicale ale spitalului, din rețele administrate și din declarațiile medicilor. Probele ADN au demonstrat că victima de 16 ani (cea care a făcut plângerea inițială) a fost violată  după ce a fost sedată în timp ce se afla la secția de Chirurgie a spitalului pentru o operație de apendicită.


Distribuie articolul

You May Also Like