Un autocar din Ucraina, implicat într-un accident între Brăila și Galați. Opt persoane au ajuns la spital

Distribuie articolul

Accidentul s-a produs la ora 5.30 la ieșirea din localitatea Baldovinești. Șoferul unui autocar din Ucraina a încercat să evite un autoturism care a intrat pe contrasens și s-a izbit de un parapet de pe marginea drumului. În urma coliziunii șoferul autocarului a rămas încarcerat iar cinci pasageri au avut răni ușoare. Și pasagerii autoturismului au ajuns la spital după ce mașina s-a lovit de o movilă de pământ. O femeie de 59 de ani și fiul ei de 16 ani din Medgidia au rămas încarcerați și a fost nevoie de intervenția specialiștilor de la ISU Brăila.

„Se pare că accidentul s-a produs din cauza unei intrări pe contrasens. O mașină condusă de o femeie de 59 de ani din Medgidia a intrat pe contrasens pe drumul care face legătura între Galați și Brăila. Accidentul s-a produs la ieșirea din localitatea Baldovinești. Au rezultat opt victime, dintre care trei încarcerate, ambii șoferi și un minor din autoturism. Minorul este fiul de 16 ani al femeii de la volan”, a declarat Laura Dan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

În total opt persoane au ajuns la spitalul din Brăila. Traficul în zonă a fost oprit pentru zeci de minute dar autoritățile nu au activat Planul Roșu.

„Accidentul s-a produs pe DN2B, la ieșirea din localitatea Baldovinești, în jurul orei 5.30. În curbă un autocar a încercat să evite un autoturism și a intrat într-un parapet. Autoturismul a intrat într-o movilă de pământ. Au fost două victime încarcerate din autoturismul înmatriculat în Constanța și a mai fost încarcerat șoferul autocarului din Ucraina. În plus, au mai fost încă 5 persoane din autocar rănite ușor. Toți răniții au fost transportați la unitatea de primiri urgențe a spitalului Județean Brăila, nu a fost solicitat elicopterul SMURD și nu a fost activat Planul Roșu”, a spus Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

În autocar se aflau 53 de persoane și cu excepția celor răniți, acestea au fost transportate la Vama Giurgiuleși cu autobuze Braicar.


Distribuie articolul

You May Also Like