PSD și ALDE și-au întins rufele murdare pe sârmele din rețeaua Transurb

Distribuie articolul

Este de notorietate faptul că băieții de la PSD și ALDE Galați nu se înghit. Alianța celor două partide de guvernământ rezistă la Galați doar din inerție și din interese iar băieții își dau la gioale pe sub masă. Câteodată de sub masă mai scoate capul câte un lider care nu se sfiește să anunțe că PSD și ALDE nu este = love. Iar chestia nici nu ar fi ieșită din comun dacă ar ține-o la ei în curte.

Mai nou, chelfăneala politicienilor s-a mutat în administrație, fix pe banii cetățenilor. Societatea Transurb, de exemplu, este moșia care a revenit ALDE, conform mizeriei care se numește algortim politic. După ce au scăpat de Genica Totolici, cei de la ALDE l-au pus la conducerea societății pe Gigel Caliga. Pentru merite deosebite, acesta a fost mătrășit iar în funcția de îmblânzitor de autobuze a fost promovat Adrian Negraru.

Omul a fost pus de ALDE să rentabilizeze societatea locală de transport public și până în prezent nu a reușit. Ce-i drept nici nu a avut timp având în vedere că a fost înscăunat în urmă cu o lună. Totuși, noul director a avut timp să redacteze un comunicat de presă în care vorbește despre „modul anevoios în care se desfășoară relația contractuală cu Primăria” condusă de pesedistul Ionuț Pucheanu.

„Consiliul Local a stabilit reducerea programului de transport, această modificare a programului fiind astfel, unul dintre efectele generate de modul anevoios în care se desfășoară relația contractuală dintre Primăria municipiului Galați și societatea noastră. Un alt motiv, la fel de important, care a stat la baza acestor modificări îl reprezintă și deficitul de capacități viabile de transport de călători. Situația financiară în care se află Transurb S.A. se datorează atât lipsei investițiilor în mijloacele de transport în comun, cât și a faptului că acționarul societății Transurb SA, adică municipalitatea, își onorează cu mari întârzieri obligațiile contractuale reglementate prin Hotărârile Consiliului Local”, se arată într-un comunicat al societății Transurb.

Așadar, din punctul de vedere al ALDE de vină pentru dezastrul care s-a cuibărit la Transurb sunt Primăria și Consiliul Local controlate de PSD. În plus, aflăm că nici perspectivele nu au nuanțe de roz.

„Transurb SA nu poate funcționa în condiții de eficiență economică atât timp cât datoriile acumulate astfel, produc un dezechilibru major în activitatea economică a societății, generând la rândul lor penalități care induc cumularea de pierderi zilnice. Transurb SA înțelege să efectueze servicii de calitate cu capacitățile tehnicomateriale avute la dispoziție, cu un personal bine calificat, dar toate acestea pot fi puse în practică doar în măsura în care eforturile sunt conjugate atât pentru încasarea tarifelor aferente serviciului prestat direct către populatie, cât și a sumelor datorate ca urmare a comenzilor efectuate de Primăria municipiului Galați în baza cărora sunt acordate reduceri și gratuități la transportul în comun pentru gălățeni”, se spune în mesajul venit de la Transurb.

Nu avem de ce să contrazicem noua conducere a Transurb: și la Primărie managementul este praf și pulbere. Totuși, în comunicatul Transurb nu se spune nici pâs despre salariile directorilor societății publice, despre componența și veniturile membrilor CA, despre cheltuielile cu firmele de pază, despre nepotisme și despre calitatea managerilor cu carnet de partid. De aceea, reluăm mesajul plin de substanță al primarului Ionuț Pucheanu adresat lui Gigel Caliga, fostul director Transurb, susținut tot de ALDE.

„Dacă nu-și rezolvă problemele și mai trimite o dată oamenii la Primărie, intru cu picioarele acolo, la propriu. Îi preiau și funcția, dar cu toate beneficiile. Aveți o problemă cât China acolo, cu oamenii pe care nu știți să-i manageriați. Fiți bărbat și înfruntați-vă personalul, propriile frici și liderul de sindicat”, i-a transmis Pucheanu lui Caliga în urmă cu câteva luni.

Să-ți bagi picioarele în ceea ce înseamnă administrație locală și management de calitate la Galați.

Distribuie articolul

You May Also Like