Moldovenii și italienii vor să devină medici stomatologi la Galați

Distribuie articolul

29 de candidați străini sau români cu studii liceale în străinătate au optat anul acesta pentru Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Zece au cetățenie italiană și doresc să studieze la Galați Medicina, alegând specializările Medicină dentară sau Farmacie, alți doi vin din Siria și Yemen și sunt interesați de Relații internaționale și studii europene, ce se studiază la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie. Ceilalți înscriși în această categorie sunt cetățenii români cu diploma de bacalaureat obținută în Italia, Spania, Ungaria sau Suedia, care s-au întors acasă și s-au înscris – cei mai mulți dintre ei – tot la Facultatea de Medicină.

În ceea ce privește situația tinerilor din Republica Moldova, cu studiile liceale făcute peste Prut, care candidează doar pe locurile cu taxă, situația este următoarea: sunt treisprezece înscriși la Dunărea de Jos, din care unsprezece vor să învețe, în bloc, Medicină dentară sau Medicină. Ceilalți doi au optat pentru Kinetoterapie la Facultatea de Educație Fizică și Sport și, respectiv, Drept și Științe administrative la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice.

La capitolul candidați moldoveni cu domiciliul stabil în România – practic cetățeni români – sunt nouă înscriși pe locurile bugetate sau cu taxă de la următoarele facultăți, în ordinea preferințelor: Medicină, Arhitectură navală, Litere, Drept, Automatică și Calculatoare.

Distribuie articolul

You May Also Like