Un articol nerecomandat persoanelor alergice la Autan: Primăria continuă operațiunea de dezinsecție a orașului Galați

Distribuie articolul

În timp ce țânțarii se hârjonesc prin oraș, în birourile cu aer condiționat se fac strategii. Edilii vor să atace în forță tranșeele pline de țânțari obezi, dar nu prea le iese. Până acum s-a stropit în tot orașul, însă insectele socializează în continuare prin boschetele înfloritoare și prin membrele gălățenilor.

Primăria anunță că îi va ataca pe cei mai rezistenți țânțari de pe planetă din aer, cu ajutorul unui elicopter. Operațiunea va fi sprijinită de un comando care va interveni la sol. Acțiunea va începe miercuri, la prima oră, atunci când țânțarii își fac somnul de frumusețe.

„Primăria municipiului Galați informează că, miercuri dimineață, începând cu ora 4.30, se va derula etapa de dezinsecție aeriană pentru întreg orașul, iar operațiunea se va realiza cu un aparat de zbor de tip elicopter, pentru o eficiență sporită. Apicultorii și sericicultorii din municipiul Galați sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermii de mătase), în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite. Menționăm că până acum nu s-a putut acționa aerian, în această etapă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. De asemenea, se acționează în continuare, la sol, cu tunuri de ceață și generatoare ULV. Substanțele folosite sunt biodegradabile și au efect asupra țânțarilor și căpușelor”, a anunțat Primăria Galați.

Rezultatul conflictului sângeros este previzibil. De aceea, vă informăm că la numeroase farmacii din oraș este ofertă la Autan.

Foto: Facebook


Distribuie articolul

You May Also Like