I-au scos basma curată

Distribuie articolul

Polițiștii din Galați, care l-au ”scăpat” pe geamul de la baie, în ianuarie 2019, pe urmăritul internațional căutat de autoritățile din Austria pentru nenumărate jafuri, au fost absolviți de orice vină.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a clasat dosarul penal în care cei doi agenți de poliție de la Biroul ”Urmăriți” al IPJ Galați au fost cercetați pentru neglijență în serviciu și înlesnirea evadării. Concret, cei doi polițiști de sub nasul cărora a evadat ditamai urmăritul internațional, un infractor deosebit de periculos, nu au încălcat legea și și-au îndeplinit ca la carte atribuțiile de serviciu, în opinia procurorilor, invocând o decizie a Curții Constituționale a României, care limitează sfera infracțiunii de neglijență în serviciu.

Odată încheiată cercetarea penală, poate continua cercetarea disciplinară dispusă de conducerea IPJ Galați, imediat după evadarea care s-a produs pe 10 ianuarie 2019. Practic, în acest moment, cei doi agenți care aveau sarcina de a-l păzi pe urmăritul internațional care a evadat din sediul Poliției Județene mai pot fi sancționați doar disciplinar, conform Statutului Polițistului. Sancțiunea poate porni de la mustrarea scrisă până la destituirea din poliție.

Surse apropiate anchetei susțin că unul dintre polițiștii de sub nasul căruia a evadat urmăritul internațional ar fi frate cu un procuror.


Distribuie articolul

You May Also Like