Ambulanțe noi pentru gălățeni și brăileni

Distribuie articolul

Serviciile Județene de Ambulanță din Galați și Brăila au mașini noi. Zilele trecute, în cele două orașe au ajuns patru autospeciale Renault, livrate în cadrul unui program guvernamental implementat cu fonduri europene. Serviciile de Ambulanță Galați și Brăila au primit fiecare câte două autospeciale.

Ambulanțele sunt de tipul C, adică mașinile folosite în cazurile critice, fiind dotate cu echipamente, materiale şi medicamente de terapie intensivă. Salvările au dotările necesare pentru medic și asistent medical. Ambulanțele vor fi folosite în misiuni după ce vor fi înmatriculate și asigurate, conform legii.

Reprezentanții Serviciilor de Ambulanță au primit și în iarnă autospeciale noi. Atunci la Galați au ajuns opt salvări, în timp ce la Brăila au fost livrate șapte mașini noi. Planul este ca în următorii patru ani, parcul auto al celor două servicii să aibă doar autospeciale noi. Până atunci, vor fi casate cele mai vechi mașini de intervenție.

În prezent, Serviciul de Ambulanță din Galați are 52 de autospeciale, în timp ce la Brăila sunt 44 de salvări. În ambele județe, zeci de ambulanțe sunt foarte vechi și fie stau mai mult în service, fie sunt ținute în rezervă, în garajele unităților de care aparțin.


Distribuie articolul

You May Also Like