Ghișeele de la Casa de Pensii Galați vor fi desființate

Distribuie articolul

Se vor sparge pereți la Casa de Pensii din Galați. Culmea, asta nu-i o veste bună doar pentru constructori, ci și pentru pensionari.

La final, „clienții” instituției nu vor mai sta la ghișeu cu geam de termopan, ci la un birou, nas în nas cu funcționarul care trebuie să le rezolve problema. Ideea inedită aparține ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Duduia care a tot câștigat notorietate prin inițiativele sale din ultimele săptămâni, a propus ca instituțiile statului să fie mai transparente. Primul pas este să se renunțe la vechile ghișee, astfel încât contribuabilul și angajatul statului să stea față în față.

„Pe mine m-a uimit că în continuare, pensionarul în baston, persoană în vârstă, trebuie să stea cu spatele încovoiat ca să poată să vadă ochii funcționarului printr-o ușiță mică, pusă la o înălțime la care spatele său este foarte încovoiat. M-a uimit ce distanță există în continuare, astăzi, între angajații statului și pensionari, în cazul de față, când ar trebui ca cei doi să stea pe picior de egalitate, de exemplu la o masă, fără niciun zid între ei, amândoi în aceeași poziție în care să poată vorbi de la egal la egal, cu hârtiile pe masă, cu tot ce au nevoie la îndemână, astfel încât lucrurile să fie clare, transparente, și nu într-o relație funcționar-pensionar pe poziții inegale”, a explicat ministrul Violeta Alexandru la Digi24.

Prea frumos, prea ca la țară, în Norvegia sau Suedia. De aceea, pensionarii și constructorii nu au încă motive de bucurie. Rămâne de văzut dacă ministrul cu idei nordice va reuși să dărâme zidurile balcanice.


Distribuie articolul

You May Also Like