Ultima idee a Primăriei Galați: Rummy și Doamne ajută în centralele termice de cartier

Distribuie articolul

Primăria Galați vrea să cedeze punctele termice dezafectate din oraș unor organizații sau firme. Ideea Primăriei a fost bine primită și mai multe asociații au solicitat deja să primească astfel de clădiri. Spațiile vor fi transformate în biserici, centre de prim-ajutor sau cluburi pentru pensionari.

Edilii gălățenilor au decis să scape de clădirile nefolosite de peste doi ani, de când Primăria a închis sistemul centralizat de termoficare. Organizațiile interesate vor primi gratis aceste clădiri, în timp ce firmele vor plăti o chirie simbolică. Zeci de organizații s-au arătat interesate de ofertă, pe adresa Primăriei Galați fiind înregistrate 20 de solicitări. Pe lista celor care au făcut cereri sunt Arhiepiscopia Dunării de Jos care vrea să construiască o biserică într-o fostă centrală din cartierul Aviației, o organizație de pensionari care vrea să facă un club pentru membrii săi și Crucea Roșie care are nevoie de spațiu pentru un centru de voluntariat.

În total, în municipiul Galați există 118 puncte termice. Dintre acestea, doar 27 mai sunt folosite ca puncte termice zonale pentru blocuri de locuințe și instituții publice.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns